Caracteristici

Pardoselile sintetice se impun ca soluție datorită proprietăților fizico-chimice deosebite de care dispun.

Avantajele pardoselilor sintetice:

 • Rezistență mare la agresiune chimică
 • Rezistență mare la șoc mecanic
 • Rezistență mare la șoc termic
 • Rezistență la trafic și șoc mecanic
 • Rezistență la șocuri și încărcări punctuale
 • Proprietăți antibacteriene și fungicide foarte bune
 • Proprietăți antistatice
 • Barieră fonică (în cazuri speciale)
 • Aplicare rapidă
 • Mentenanță ușoară
 • Etanșeitate
 • Grad antiderapant
 • Inodore, fără substanțe organice volatile
 • Se încadrează în normele de igienă
Tehnologie

Factorii decisivi în realizarea pardoselilor epoxidice sunt:

1. Evaluarea stratului suport

Constă în verificarea caracteristicilor suportului de beton, adică planeitatea, umiditatea, rezistența la compresiune și aderența sa.

Vă invităm să consultați recomandările Sika privind tipurile de evaluări ale stratului suport:

Sika – Pregătirea suprafeței

De asemenea, puteți vedea galeria cu fotografii ale procesului de evaluare al stratului suport efectuat de DO&DO Company aici.

2. Pregătirea stratului suport

Pregătirea stratului suport poate fi realizată prin bombardarea suprafeței cu alice metalice, precum și prin frezarea, buciardarea, șlefuirea sau degresarea sa.

DO&DO Company dispune de echipamentul necesar pentru pregătirea suprafeței în manieră profesionistă. Acest lucru e atestat atât de dotarea firmei în acest sens, cât și de instruirea periodică a echipelor de muncitori. Din punct de vedere al dotării tehnice, dispunem de numeroase aspiratoare și sablatoare industriale, mașini de șlefuit simple sau cu pastile diamantate, precum și de mașini pentru frezare și buciardare, cu o capacitate de 3000 mp/zi.

Puteți vedea portofoliul nostru cu fotografii ale procesului de pregătire al stratului suport aici.

3. Realizarea pardoselei epoxidice

DO&DO Company vă ajută să identificați sistemul de pardoseli sintetice croit pe măsura nevoilor dumneavoastră.

În alegerea sistemului potrivit, un pas important îl reprezintă stabilirea tipului de pardoseală și a materialelor sintetice ce vor urma a fi folosite. În acest demers, DO&DO Company împreună cu biroul tehnic Sika România vă vor prezenta o serie de soluții ce corespund normativelor internaționale.

Atât evaluarea stratului suport cât și pregătirea lui sunt realizate în conformitate cu standardele și cerințele internaționale.

Citiți mai multe despre realizarea pardoselei epoxidice aici.

Puteți vedea portofoliul nostru cu fotografii ale procesului de aplicare a sistemului aici.

Clasificare

1. Sisteme uzuale

Aceste tipuri de sisteme reprezintă soluții pentru aplicații industriale generale, ce respectă o multitudine de cerințe impuse pardoselilor, raportate la ramura industriei destinatare.

1 Sisteme uzuale - sistem de trafic

Sistem de trafic

Pardoseală epoxidică autonivelantă în două straturi, cu finisaj mat sau lucios, ideală pentru zonele care necesită rezistență mare la trafic.

Se aplică în zonele de trafic industrial, unde se utilizează frecvent liza și motostivuitoarele.

Este disponibil și în variantă decorativă, drept sistem în trei straturi, fiind adecvat restaurantelor, centrelor comerciale, aeroporturilor, precum și zonelor de recepție a diverselor instituții sau hoteluri, etc.

Puteți vedea portofoliul cu fotografii ale sistemelor uzuale de trafic realizate de DO&DO Company aici.


2 Sisteme uzuale - sistem industrial specific spatiilor de productie

Sistem industrial specific spațiilor de producție

Pardoseală epoxidică autonivelantă în trei straturi, cu finisaj mat sau lucios, caracterizată prin rezistență mare atât la șoc mecanic, cât și la agresiune chimică și la trafic industrial.

Se aplică în diferite industrii precum cea automotive, petrolieră, alimentară, etc.

Puteți vedea portofoliul cu fotografii ale sistemelor uzuale specifice spațiilor de producție realizate de DO&DO Company aici.

2. Sisteme Speciale

3 - Sisteme Speciale - pardoseli Clean rooms

Pardoseli Clean Rooms (Camere Curate)

Pardoselile Clean Rooms au ca domeniu de aplicație industria farmaceutică și sălile de operații, electronica de vârf, precum și industria alimentară. Acest tip de pardoseli crează un mediu protejat de bacterii și agenți fungici, putând fi achiziționate și în varianta ESD (rășină epoxidică autonivelantă pentru pardoseli conductive).

Pentru caracterizarea aprofundată a sistemelor de pardoseli Clean Rooms precum și pentru detalii privind modul lor de aplicare vă rugăm consultați următoarele documente:

Sikafloor – Cerințe Clean Room
Sikafloor – Soluții Clean Room


4 Sisteme Speciale - Pardoseli ESD

Pardoseli ESD (Electrostatic Discharge)

Pardoselile ESD au ca domeniu de aplicație industria electronicii de vârf, industria farmaceutică, industria automobilelor și diverse industrii de procesare. Pardoselile ESD sunt potrivite în special pentru zonele cu cerințe de încărcări electrostatice scăzute și suprafețe disipative. Prin urmare, pardoselile ESD se aplică în spații de producție și spații de logistică, în spații de procesare, asamblare, instalare, ambalare sau testare, precum și în zone de transport, etc.

Pardoselile ESD realizate cu materiale Sika garantează respectarea normativelor internaționale, acestea corespunzând celor mai severe standarde în domeniul lor de aplicație.

Pentru caracterizarea aprofundată a sistemelor de pardoseli ESD, precum și pentru detalii privind modul lor de aplicare vă rugăm consultați următorul document:

Fișă tehnică de produs Sikafloor – 235 ESD

Vă invităm de asemenea să consultați Măsurători de conformitate ESD 1, Măsurători de conformitate ESD 2, Măsurători de conformitate ESD 3 pentru o înțelegere aprofundată a modului în care se realizează testele de conformitate ESD ale suprafețelor.


5 Sisteme Speciale - Pardoseli cu rezistente chimice mari

Pardoseli cu rezistențe chimice mari

Au ca domeniu de aplicație zonele cu cerințe speciale de rezistență la agresiune chimică, precum și zonele ce necesită proprietăți de legare a fisurilor.

În mod uzual, sistemele epoxidice au o rezistență sporită la agresiune chimică, precum și la întreaga gamă de acizi și baze cu concentrație de 10-15%. Materialele speciale Sikafloor 390 și Sikafloor 381, precum și sistemul PurCem autonivelant din gama Sika PurCem au rezistențe sporite la agresiuni chimice cu concentrații de acizi și baze de 50-70%. De asemenea, ele prezintă proprietăți de legare a fisurilor și asigură impermeabilitatea.

Pentru o înțelegere aprofundată a pardoselilor cu rezistențe chimice mari, vă invităm să consultați următoarele documente:

Fișă tehnică de produs Sikafloor – 381
Fișă tehnică de produs Sikafloor – 390
Tabel de rezistențe chimice

De asemenea, puteți parcurge Sikafloor – PurCem, Ghid de selecție, care este în momentul de față pardoseala cu cea mai bună rezistență la condiții extreme: temperaturi, agresiuni chimice și șocuri mecanice punctuale repetitive.


6 Sisteme Speciale - Pardoseli cu rezistenta la socuri mecanice punctuale repetitive mari

Pardoseli cu rezistență la șocuri mecanice punctuale repetitive mari

Sunt pardoseli epoxidice autonivelante între patru și cinci straturi, cu finisaj mat sau lucios, caracterizate drept mortare epoxidice cu grosimi de la 5 mm până la 15 mm.

Au ca domeniu de aplicație spațiile ce necesită rezistență la șoc mecanic punctual repetitiv, fiind o soluție recomandată zonelor de procesare carne sau secțiilor de producție din cadrul industriei alimentare.

Acest sistem este recomandat atât zonelor uscate cât și celor umede, putând fi realizat și în variantă decorativă, sub denumirea de Sistem Terrazzo sau CompactFloor, produse de Sika.

Pentru caracterizarea aprofundată a pardoselilor cu rezistență la șocuri repetitive mari, vă invităm să parcurgeți următoarele documente:

Sikafloor – Terrazzo Flooring
Fișă tehnică de produs Sika – CompactFloor


7 Sisteme Speciale - Pardoseli pentru conditii extreme, cu rezistente foarte bune termince, mecanice si chimice

Pardoseli pentru condiții extreme cu rezistențe foarte bune termice, mecanice și chimice

Au ca domeniu de aplicație industria alimentară și industria berii, precum și alte domenii caracterizate de condiții extreme de lucru.

Acest tip de pardoseli sunt adecvate pentru utilizarea în zone de exploatare cu:

 • Condiții de igienă extremă care necesită curățare frecventă și intensivă cu abur sau apă fierbinte și agresivitate chimică
 • Pierderi de/expuneri la substanțe chimice agresive
 • Procese de producție umede sau uscate
 • Solicitări ridicate de siguranță și cerințe referitoare la rezistența la alunecare
 • Temperaturi de lucru de la -40°C până la + 120°C sarcini concentrate ridicate
 • Trafic greu și frecvent
 • Impact

Acest tip de pardoseli realizate cu materiale Sika garantează respectarea normelor în vigoare, fiind aprobate pentru utilizarea în industria alimentară. Ca avantaje și performanțe, ele sunt rezistente chimic și abraziv, permit o întărire rapidă pentru un timp redus de întrerupere, sunt antiderapante, facilitează curățarea, sunt rezistente la șoc termic, permit utilizarea într-o gamă largă de temperaturi de lucru, prezintă finisări decorative multiple, iar fiecare suprafață este lipsită de pori și neabsorbantă.

Pentru o caracterizare mai amănunțită, vă invităm să consultați următoarele documente:

Sikafloor – PurCem ,Ghid de selecție
Sika – Pardoseala potrivită, fundația tuturor produselor de calitate


8 Sisteme Speciale - Pardoselile industriale decorative de trafic

Pardoselile industriale decorative de trafic 

Au ca domeniu de aplicație spațiile de birou (în variantă decorativă), zonele de trafic industrial și zonele de producție. Pentru zonele de producție se aplică sistemele Sika cu nisip de cuarț colorat în varianta ComfortFloor, CompactFloor sau Terazzo.

Acest tip de pardoseli este unul rezistent la trafic, fără însă a prezenta rezistență la șoc mecanic. Pardoselile industriale decorative de trafic se realizează într-o gamă variată de culori, în variantă netedă.

În general, pardoselile decorative de trafic se folosesc pentru crearea unei ambianțe plăcute și a unui spațiu curat, putând fi realizate:

 • Cu cipsuri sigilate transparent, având rezistență mare la trafic și mică la șoc mecanic
 • Cu tapet printat și sigilant transparent
 • Cu nisip de cuarț colorat și sigilant transparent

Pentru o înțelegere aprofundată a pardoselilor industriale decorative de trafic, vă invităm să consultați următoarele documente:

Sikafloor – ComfortFloor, Ghid de selecție
Fișă tehnică de produs Sika – CompactFloor
Sikafloor – Terrazzo Flooring
Sikafloor – Sisteme din rășini epoxidice și sisteme poliuretanice